Op zoek naar een baan? Bekijk onze Werken bij Interzorg website.

Blog

Corona

Informatie omtrent vaccineren voor cliënten

Wanneer ben ik aan de beurt?

Op https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/01/13/flowchart-vaccins vind je een schema waarop staat wanneer, door wie en met welk vaccin de eerste mensen in Nederland gevaccineerd worden tegen het coronavirus. De gegevens waarop onderstaand schema is gebaseerd, veranderen continue. Start en snelheid van vaccineren zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. De planning is afhankelijk van o.a. goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins. Op basis van ontwikkelingen en adviezen kan ook veranderen welke groep welk vaccin krijgt.

Informatie over de prik tegen corona in begrijpelijke taal vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/uitgelicht-vaccinatie/coronavaccinatie-in-begrijpelijke-taal

Medewerkers van Interzorg

Medewerkers van Interzorg mogen zelf de keuze maken of zij gevaccineerd willen worden. Door middel van betrouwbare en heldere informatie helpen we onze medewerkers met het maken van een afgewogen keuze. Interzorg hoopt dat het merendeel van haar medewerkers zich zal laten vaccineren.

De vaccinatie voor onze medewerkers wordt door de GGD gedaan en onze medewerkers hoeven Interzorg niet te informeren of zij zich laten vaccineren. Dit is een vraag die wij niet zullen stellen aan onze medewerkers en waarbij wij ook verwachten dat cliënten deze vraag niet stellen, in verband met keuzevrijheid en respect voor de keuze van onze medewerkers.

Let op: oplichters actief

Vanuit de GGD zijn berichten gekomen dat er oplichters actief zijn die mensen opbellen dat ze in aanmerking komen voor versnelde vaccinatie. Zij noemen zichzelf “Team Thuiszorg” en geven gebelde mensen een datum waarop de afspraak zou staan en sturen vervolgens een tikkie van €71,95. Mocht je hiermee te maken krijgen, dan is het belangrijk melding te maken bij de politie en uiteraard geen geld over te maken.