Op zoek naar een baan? Bekijk onze Werken bij Interzorg website.

Blog

Corona

Medewerkers Interzorg dragen preventief mondneusmaskers

Interzorg-medewerkers werken uit voorzorg met chirurgische mondneusmaskers. Een zorgmedewerker draagt het mondneusmasker bij elk cliëntcontact.

Deze extra maatregel is aanvullend op de bestaande maatregelen, zoals 1,5 meter afstand bewaren, goede basishygiëne en het beperken van sociale contactmomenten.  

Waarom nemen we dit besluit

Interzorg volgt sinds de start van de corona-uitbraak de landelijke discussie over het preventief dragen van mondneusmaskers binnen de zorg. We zien dat het aantal besmettingen in Nederland en in deze regio toeneemt. We willen er alles aan doen om de verspreiding van het virus te beperken. De maatregelen zoals hierboven genoemd, helpen hierbij. Zo ook het preventief dragen van de mondneusmaskers. Het besluit is genomen in afstemming met onze cliëntenraad, adviezen vanuit de branchevereniging en met andere zorgorganisaties in de regio. Zo doen we er alles aan om cliënten en medewerkers maximaal te beschermen tegen besmetting.

Altijd mondneusmaskers, tenzij…

Bij specifieke situaties heeft de zorgmedewerker de keuze om in overleg met collega’s, cliënt en naasten het preventieve mondneusmasker niet te dragen. De zorgmedewerker maakt samen met u daarbij een zorgvuldige afweging tussen welzijn, vrijheid, gezondheid en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor een cliënt met dementie zonder klachten, die angstig is bij het zien van een mondneusmasker. In een dergelijke situatie kunnen andere keuzes worden gemaakt.

Ook uw medewerking gevraagd

Het uit voorzorg dragen van het mondneusmasker door onze medewerkers blijft een aanvullende maatregel. Blijft u ook goed letten op onderstaande maatregelen van de overheid.

  • Was uw handen (20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen). Voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Houd 1,5 meter afstand tot de ander.
  • Beperk uw contactmomenten. Dit geldt ook voor het maximaal aantal personen (bezoek) dat u thuis ontvangt.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Bij milde klachten, laat u testen en volg de instructies op.

Ook vragen we uw hulp door uw eigen gezondheid goed in de gaten te houden. Meld bij een van de medewerkers als u klachten heeft die lijken op de symptomen van het coronavirus (bijvoorbeeld luchtwegklachten en/of verhoging/koorts).

Wilt u zelf meer maatregelen nemen, zoals ook een mondneusmasker dragen, dan is dit uiteraard ook mogelijk.  

Vragen?

Heeft u vragen en/of wilt u meer informatie? Stel ze dan aan uw wijkverpleegkundige, voorvrouw of begeleider.

Tot slot

Deze extra maatregel is tot nader bericht van kracht. Ze zijn aanvullend op de bestaande maatregelen.

De situatie rondom het coronavirus verandert dagelijks. Het kan zijn dat nieuwe inzichten leiden tot nieuwe aanvullende maatregelen. Uiteraard houden wij u op de hoogte als dit van invloed is op uw zorgverlening. Updates kunt u lezen op de website.

U kunt de informatie met uw familie en bekenden delen, zodat ook zij weten van deze extra maatregelen.

Met uw hulp zorg we er samen voor dat het coronavirus zich niet verder verspreidt.