Op zoek naar een baan? Bekijk onze Werken bij Interzorg website.

Blog

Nieuws

ZuidZorg en Assist Zorg slaan handen ineen en nemen Interzorg B.V. over

ZuidZorg en Assist Zorg, onderdeel van de Vebego Groep, bundelen de krachten om de zorg toekomstbestendig te maken en te houden. Met de overname van zorgorganisatie Interzorg B.V. blijft de zorg voor cliënten in de regio Oss en Nijmegen geborgd en in goede handen.

Dagelijks zetten de ongeveer 640 medewerkers van Interzorg zich in voor verpleging en verzorging, begeleiding en hulp bij het huishouden bij cliënten thuis. De vraag naar (complexe) zorg en begeleiding thuis neemt steeds verder toe. Enerzijds vanwege de vergrijzing, anderzijds vanwege de wens om cliënten zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Een verdergaande samenwerking is daarom van belang voor de continuïteit en borging van de kwaliteit van thuiszorg in de regio. 

Krachten bundelen

Interzorg heeft zich in de afgelopen periode ontwikkeld tot een mooi bedrijf, maar wilde graag de zorg overdragen aan een andere partij. Zo licht Yvonne Althuizen, directeur Interzorg B.V. toe: “Ik ken Assist Zorg al een tijdje, zij zijn samen met ZuidZorg de partij, die Interzorg ook in de toekomst verder kan brengen.” Beide partijen brengen waardevolle kennis in. Chantal Goesten, bestuurder ZuidZorg: “Vanuit ZuidZorg hebben we kennis en expertise op het gebied van het leveren van goede zorg en kunnen we Interzorg helpen om de toegankelijkheid van de zorg in de toekomst te waarborgen.” Assist Zorg richt zich met name op het toekomstbestendig organiseren van de zorg binnen een financieel gezond kader. “Deze samenwerking biedt alle partijen verdergaande synergie en een waardevolle kruisbestuiving”, aldus Yvonne Biemans, directeur Assist Zorg. Door de handen ineen te slaan, worden de zorgprofessionals (nog) beter ondersteund in hun werk. 

Partners

Assist Zorg en ZuidZorg worden beiden aandeelhouder van Interzorg B.V. Interzorg B.V. behoudt een eigen directie. Op die manier blijven cliënten van Interzorg de zorg, begeleiding en hulp in het huishouden ontvangen, zoals zij dat gewend zijn. De overname zal definitief doorgang vinden, nadat het goedkeuringstraject bij de Nederlandse Zorgautoriteit en ACM is doorlopen.