Op zoek naar een baan? Bekijk onze Werken bij Interzorg website.

Blog

Nieuws

1 juli 2024 start IedereenZorgt in de wijk

De uitdagingen in de ouderenzorg zijn groot. De vergrijzing vraagt om meer en complexere zorg, terwijl er minder personeel en middelen zijn om die zorg te verlenen. Daarom hebben wij met meerdere VVT-organisaties in Noordoost Brabant de handen ineengeslagen. Samen staan we sterker!

Eén centraal aanvraagpunt voor geplande wijkzorg  
Vanaf 1 juli 2024 wordt het aanvragen van geplande wijkzorg in Noordoost-Brabant makkelijker: we gaan werken met één centraal aanvraagpunt voor de hele regio. Verwijzers en cliënten kunnen geplande wijkzorg aanvragen zonder daarvoor eerst contact te moeten opnemen met verschillende organisaties. Ze hoeven dus niet meer zelf uit te zoeken welke organisatie ruimte heeft. 

Samen werken aan wijkzorg 

De wijkteams zijn verdeeld over verschillende postcodegebieden in de regio. Via het aanvraagpunt bekijken de wijkteams met elkaar wie de aanvraag voor wijkzorg oppakt. Er wordt dan gekeken naar wie er ruimte heeft en welke expertises het team heeft. Natuurlijk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur van de cliënt. De manier waarop de zorgaanvraag wordt beoordeeld én de zorg blijven hetzelfde. Aanvragen voor 12.30 uur worden dezelfde werkdag beantwoord, aanvragen na 12.30 uur de volgende werkdag. Telefonisch of via e-mail krijgt de aanvrager een terugkoppeling. Huisartsen en specialisten kunnen de aanvraag nog steeds doen via Zorgdomein of Point. 
 

Toekomstbestendige ouderenzorg 
Deze gezamenlijke werkwijze is nodig omdat onze maatschappij de komende jaren flink vergrijst. Het aantal (complexe) zorgvragen groeit. Door de geplande wijkzorg samen met de andere organisaties in de regio te coördineren zorgen we ervoor dat wijkzorg beschikbaar blijft. Zo wordt de beschikbare zorg optimaal benut en werken we samen aan toekomstbestendige ouderenzorg in de regio. 

Link naar het centrale aanvraagpunt: www.iedereenzorgt.nl