Op zoek naar een baan? Bekijk onze Werken bij Interzorg website.

Blog

Corona

Medewerkers verpleging en verzorgen dragen preventief FFP2 maskers

In oktober zijn alle medewerkers van Interzorg preventief chirurgische mondneusmaskers gaan dragen. Recent is er vanuit o.a. de V&VN een brief gestuurd naar het RIVM over het gebruik van mondneusmaskers binnen de verpleging en verzorging nu er besmettelijkere mutaties van het coronavirus in omloop zijn. Zij vroegen zich af in hoeverre de chirurgische mondneusmaskers voldoende preventief beschermen, zeker gezien het feit dat er binnen de verpleging en verzorging vaak geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Zij pleiten dan ook voor het preventief dragen van FFP2 maskers. Het FFP2-masker biedt een hogere bescherming (filterend vermogen).

Interzorg volgt deze ontwikkelingen op de voet en heeft besloten om alle medewerkers in de verpleging & verzorging en begeleiding & dagbesteding vanaf eind januari preventief te gaan voorzien van FFP2 maskers.

Medewerkers in de huishoudelijke hulp blijven de chirurgische mondneusmaskers gebruiken aangezien zij makkelijker de 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Ook verstrekt Interzorg hen chirurgische mondneusmaskers type 2R, een type dat beter beschermd dan de maskers benoemd in de huidige RIVM-richtlijnen.