Op zoek naar een baan? Bekijk onze Werken bij Interzorg website.

Blog

Nieuws

Interzorg gevestigd in gezondheidscentrum Ceres!

Waar voorheen de Rabobank in Heesch gevestigd zat, is begin 2020 een gezondheidscentrum, genaamd Ceres, geopend.

Gezondheidscentrum Ceres noemt zichzelf ook wel een klein ziekenhuis met meer dan 20 verschillende zorgaanbieders. Interzorg is een van die 20 zorgaanbieders en werkt met enkele wijkverpleegkundigen vanuit het pand in de Cereslaan.

Graag vertellen wij wat meer over gezondheidscentrum Ceres en wat Interzorg daar doet. Enkele wijkverpleegkundigen, die vanuit het pand werken, zijn hierover geïnterviewd:

-Waarom werkt Interzorg vanuit het gezondheidscentrum?

Vanuit het gezondheidscentrum worden 2 wijkteams V&V aangestuurd door de wijkverpleegkundigen. Dit zijn wijkteams Heesch en Ruwaard. Het gezondheidscentrum ligt centraal voor beide teams.Voorheen was het best een stukje rijden als medewerkers vanuit Heesch naar het kantoor in Oss moesten komen voor bepaalde afspraken. Voortaan kunnen deze afspraken plaatsvinden op het kantoor in de Cereslaan.

Ook is het contact laagdrempelig met bijvoorbeeld de huisartsen, apotheek en fysiotherapeut die zich in het pand bevinden. Zo kan er beter samengewerkt worden tussen Interzorg en andere instanties om nog betere zorg te bieden aan cliënten. Verder zijn er plannen om een bestelzuil te plaatsen bij ons kantoor. Hierdoor unnen cliënten hulpmiddelen, zoals rollators en rolstoelen, huren bij ons

-Hoe gaat gezondheidscentrum Ceres om met de huidige situatie rondom corona?

Er wordt vanuit huis gewerkt wanneer dit mogelijk is.Niet alleen door de medewerkers van Interzorg, maar door alle instanties die gevestigd zijn in het pand. Wanneer het niet mogelijk is om vanuit huis te werken, wordt er goed rekening gehouden met de maatregelen. Helaas is er geen feestelijke opening geweest op de officiële openingsdag. Wegens corona was dat helaas niet mogelijk.

-Hoe bevalt het werken vanuit het gezondheidscentrum?

Vrijwel iedereen is positief over de nieuwe locatie. We zijn meer zichtbaar in de wijk, we zitten centraler voor bepaalde wijkteams en staan beter in contact met andere organisaties zoals huisartsen en apotheken. Voor zowel cliënten als collega’s zijn we nu beter bereikbaar. Een win-win situatie dus!

Wil jij meer weten over gezondheidscentrum Ceres?

Neem dan een kijkje op:

https://www.gezondheidscentrumceres.nl/