Op zoek naar een baan? Bekijk onze Werken bij Interzorg website.

Blog

Nieuws

Zorg in mijn wijk

Zorg in mijn Wijk breder ingezet

Vanaf 2 april wordt het werkgebied van www.zorginmijnwijk.nl uitgebreid. Ook in de gemeenten Beuningen en Wijchen én in Nijmegen Noord en Groesbeek gaat Interzorg samen met andere zorgorganisaties aanvragen voor wijkverpleging opvolgen via één gezamenlijk digitaal aanmeldpunt. “Daardoor kunnen wij de zorg efficiënter organiseren. En dus aan meer cliënten zorg bieden.”

De website www.zorginmijnwijk.nl is een resultaat van de regionale samenwerking van verschillende zorgorganisaties. Interzorg heeft samen met Buurtzorg, TVN Zorgt, Vérian, zorggroep Maas & Waal en ZZG zorggroep de handen ineengeslagen om de uitdagingen in de wijkzorg het hoofd te bieden. “In de wijkverpleging groeit de vraag harder dan we zorgprofessionals hebben”, vertelt Helma Theunissen, teamleider bij Interzorg. “Daarom hebben we gekeken hoe we de zorg efficiënter kunnen organiseren om aan meer cliënten zorg te kunnen bieden. En hoe we tegelijkertijd de werkdruk van (wijk)verpleegkundigen kunnen verlagen. Samenwerken is daarop het antwoord.”

Gemakkelijk en snel

Vanaf 2 april kunnen verwijzers en cliënten in Groesbeek, Nijmegen Noord en de gemeenten Beuningen en Wijchen terecht op www.zorginmijnwijk.nl. Daar vragen zij in drie stappen zorg aan. “Dat werkt makkelijk en snel”, aldus Helma. “Want via één plek bereiken zij alle betrokken zorgorganisaties. Zorg in mijn Wijk ontzorgt de aanvrager van wijkverpleging.”

Meer cliënten zorg bieden In Nijmegen Dukenburg en de gemeenten Druten en West Maas en Waal vragen verwijzers en cliënten sinds vorig jaar januari al wijkverpleging aan via www.zorginmijnwijk.nl. Dat werkt goed. Iedere doordeweekse dag op een vast tijdstip bespreken de (wijk)verpleegkundigen van de samenwerkende zorgorganisaties kort de binnengekomen zorgaanvragen. “Samen bepalen ze wie de zorg kan leveren”, legt Helma uit. “Daarbij kijken ze ook naar efficiëntere rijroutes. Dat scheelt de wijkzorgmedewerkers kostbare tijd en het verlaagt de werkdruk. Op deze manier kunnen we aan meer cliënten wijkzorg bieden.”